3600 nových solárů: SolidSun posiluje postavení na fotovoltaickém trhu v Česku

Lídr na trhu domácí fotovoltaiky SolidSun v roce 2022 realizoval 3 595 fotovoltaických elektráren, což je téměř o 1 000 více než v předchozím roce. Celkově Solidsun dosáhl loni vynikajících finančních výsledků a posílil své postavení na fotovoltaickém trhu v Česku.

Zdroj: SolidSun

Rekordní rok

Navzdory turbulencím na trhu s fotovoltaikou skupina SolidSun nadále vykazuje vysokou finanční stabilitu. Její výsledky a hospodaření svědčí o dlouhodobém růstovém trendu, kdy tržby i obchod značně vzrostly. V roce 2022 Solidsun realizoval 3 595 nových fotovoltaických elektráren, což je téměř o 1 000 více než v předchozím roce.

„Rok 2022 byl pro skupinu SolidSun ve všech směrech rekordní. Naše tržby a objem prodaných fotovoltaických elektráren výrazně vzrostly, čímž jsme dosáhli dlouhodobého růstového trendu. Tržby z běžné činnosti se dostaly na částku 1 185 401 tisíc korun, což představuje meziroční nárůst o více než 58 procent,“ říká Adam Navrátil, finanční ředitel skupiny SolidSun.

Zveřejněné finanční výsledky skupiny SolidSun za rok 2022 potvrzují výrazný růst a vynikající finanční výsledky. V uplynulém roce SoliSun posílila svoj vedoucí postavení na domácím trhu s fotovoltaikou.

Úspěšný rebranding

Skupina SolidSun se v posledních letech úspěšně rozrůstala a zaznamenala významné změny, mezi které patřil i rebranding z původního názvu Ekocesta na SolidSun. Cílem této strategické změny bylo zjednodušit komunikaci se zákazníky a zvýšit povědomí o skupině a jejích službách v oblasti obnovitelných zdrojů energie.

Rebranding byl přijat velmi pozitivně a zákazníci skupinu SolidSun vnímají jako jednotnou a soudržnou značku, která je schopna poskytovat komplexní energetické služby v souladu se záměrem dosažení uhlíkové neutrality.

V roce 2022 jsme úspěšně provedli rebranding, který zjednodušil komunikaci se zákazníky a zvýšil povědomí o našich službách v oblasti obnovitelných zdrojů energie. Tento úspěch je odměnou pro všechny zaměstnance skupiny SolidSun, kteří svou každodenní prací přispívají k udržení pozice firmy jako lídra na fotovoltaickém trhu,“ říká generální ředitel skupiny SolidSun Martin Palarčík.

Investice do vývoje nových technologií

Díky pozitivním obchodním výsledkům, rozšíření týmu zaměstnanců, spolupráci s klíčovými partnery (například v podobě vstupu do Asociace komunitní energetiky ČR) a úspěšnému rebrandingu se skupina SolidSun etablovala jako silný hráč v oblasti obnovitelných zdrojů energie. Její vize se zaměřuje na podporu udržitelného rozvoje a přechodu na čistou energetiku.

SolidSun mimo jiné investuje do výzkumu a vývoje nových technologií, které umožňují efektivní využívání solární energie a dalších obnovitelných zdrojů. Skupina také aktivně spolupracuje s odbornými institucemi a univerzitami na neustálém posouvání hranic v oblasti obnovitelné energie.

Název SolidSun se tak stal synonymem pro spolehlivost, inovaci a ekologickou zodpovědnost v oblasti obnovitelných zdrojů energie, a to s cílem nejen poskytovat kvalitní a moderní energetická řešení, ale také přispívat k ochraně životního prostředí a budování udržitelné budoucnosti pro další generace.

O skupině SolidSun

Skupina SolidSun se zabývá instalací fotovoltaických elektráren od roku 2013. Svým zákazníkům poskytuje komplexní řešení jak pro domácnosti, tak pro firmy. Pro firemní klientelu instaluje fotovoltaiku na střechy skladů, výrobních hal či pozemky. V rámci EU pak realizuje fotovoltaické parky. Za dobu své existence úspěšně realizovala více než 8 000 tisíc projektů v rezidenčním i komerčním sektoru.

Rok 2022 byl pro skupinu SolidSun rekordní – úspěšně nainstalovala více než 3 000 instalací fotovoltaických elektráren. Více na www.solidsun.cz.