740,60 Wp:  Trina Solar vytvořila nový světový rekord ve výkonu TOPCon panelů

Společnost Trina Solar, přední světový výrobce fotovoltaických panelů, dosáhla nového rekordu ve výkonu TOPCon panelů ve výši 740,6 Wp. Tento rekord byl nezávisle potvrzen německým nezávislým testovacím ústavem TÜV SÜD.

Zdroj: TrinaSolar

Nový světový rekord

Společnost Trina Solar opakovaně překonává své rekordy v účinnosti a výkonu fotovoltaických panelů. Tato skutečnost potvrzuje její vedoucí postavení ve fotovoltaickém průmyslu.

„Každý průlom je výsledkem naší neúnavné snahy o technologické inovace a dokonalost,“ řekl Gao Jifan, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Trina Solar.

Svým novým světovým rekordem ve výkonu panelů ve výši 740,6 Wp Trina Solar současně potvrzuje, že stojí v čele nové éry fotovoltaických panelů o výkonu 700W+ s využitím pokročilé technologické platformy solárních článků typu-N o tloušťce 210 mm.

Důraz na inovace

Nejnovější úspěch v oblasti výkonu a účinnosti společnosti Trina Solar je možný díky sofistikované integraci pokročilých procesů při výroby i-TOPCon panelů, kde firma používá laserem indukované vypalování, pasivaci hran a technologii zapouzdření článků s vysokou hustotou pro nízkoodporové spoje. Tyto inovace výrazně zlepšují pasivaci článků a minimalizují elektrické ztráty, což přispívá k podstatnému zvýšení výkonu a účinnosti panelů.

Společnost Trina Solar je v oblasti technologie fotovoltaických článků typu-N lídrem v průmyslovém využití technologie i-TOPCon. V roce 2015 stanovila první světový rekord v průmyslovém velkoplošném použití článků TOPCon   a jejím prosazením do průmyslové výroby.

Řešení pro velké elektrárny

Společnost Trina Solar loni v srpnu oznámila sériovou výrobu panelů řady Vertex N o výkonu 700W+. V branži se tak stala světovým lídrem ve výrobě panelů TOPCon s výkonem přesahujícím 700 W.

V současnosti vyrábí sériově Trina Solar TOPCon panely o maximálním výkonu ve výši 720,53 W, což je nejvyšší výkon mezi sériově vyráběnými TOPCon panely na světě. Tyto vysoce účinné a výkonné panely se používají komerčních a velkokapacitních solárních  elektrárnách.