33,90%: LONGi dosáhla nový rekord v účinnosti tandemových solárních článků

Národní laboratoř pro obnovitelnou energii (NREL) amerického ministerstva energetiky potvrdila, že společnost LONGi dosáhla světového rekordu v účinnosti tandemových solárních článků ve výši 33,9%. Jedná se o novou technologii tandemových solárních článků z perovskitu a krystalického křemíku na bázi komerčních křemíkových destiček.

Zdroj: LONGi Solar

Nový světový rekord

Největší světový výrobce fotovoltaických panelů, společnost LONGi letos v říjnu překonal předchozí rekord v účinnosti tandemových článků, který držela saúdskoarabská Univerzita vědy a technologie krále Abdulláha (KAUST) ve výši 33,7 %.

Průlomová inovace podle LONGi otevírá cestu k účinnější a nákladově efektivnější výrobě solární energie v budoucnosti. Nový rekord v účinnosti solárních tandemovým článků ve výši 33,90% nezávisle ověřila Národní laboratoř pro obnovitelnou energii (NREL) amerického ministerstva energetiky.

Nadějná alternativa

„Teoretická účinnost tandemových článků kombinujících perovskit-křemík je 43 %, což z nich činí nejreálnější alternativu k současným křemíkovým článkům s jedním přechodem,“ uvedl prezident společnosti LONGi Li Zhenguo.

Od dubna 2021 překonala společnost Longi světový rekord v účinnosti solárních článků již patnáctkrát. Nejvyšší účinnost křemíkových článků na světě si připsala v listopadu 2022, kdy dosáhla účinnosti 26,81 % u blíže nespecifikovaného solárního článku typu HJT.

Důraz na inovace

Za úspěchy ve zdokonalování fotovoltaických technologí stojí trvalé úsilí a důraz na inovace. Společnost LONGi důsledně investuje do výzkumu a vývoje a spolupracuje se špičkovými partnery v oboru na inovacích produktů a služeb.

Tento úspěch také podtrhuje pevné základy společnosti pro budoucí růst a úspěch. Do budoucna bude společnost LONGi i nadále usilovat o udržení své vedoucí pozice ve stále se měnícím tržním prostředí a o vytváření větší hodnoty pro zákazníky a partnery.

O společnosti LONGi

Společnost LONGi byla založena v roce 2000 a je odhodlána stát se přední světovou společností v oblasti solárních technologií. Společnost se zaměřuje na tvorbu hodnot orientovaných na zákazníka a na transformaci energetiky ve světě.

V rámci svého poslání „vytvářet to nejlepší pomocí solární energie pro budování zeleného světa“ se společnost LONGi zaměřuje na technologické inovace. Společnost působí v pěti částech hodnotového řetězce, které zahrnují monokřemíkové destičky, články a panely, komerční a průmyslová distribuovaná solární řešení, řešení pro zelenou energii a vodíková zařízení.

Další informace o společnosti najdete na jejím webu: www.longi.com.