31,80 %: LONGi láme rekordy v účinnosti fotovoltaických článků

Největší světový výrobce fotovoltaických panelů, společnost LONGi Solar (dále jen „LONGi“) minulý týden na 16. ročníku mezinárodního veletrhu fotovoltaiky a chytré energie (SNEC 2023) v Číně představila produktové novinky v oblasti panelů a článků.

Zdroj: LONGi Solar

Nejúčinnější články

Na veletrhu SNEC společnost LONGi oznámila, že dosáhla nového světového rekordu 31,8% v účinnosti konverze solárního záření na elektřinu. Jedná se o novou technologii tandemových solárních článků z perovskitu a krystalického křemíku na bázi komerčních křemíkových destiček.

Podle sdělení LONGi tato průlomová inovace otevírá cestu k účinnější a nákladově efektivnější výrobě solární energie v budoucnosti.

Další novinky

Během veletrh SNEC v Číně LONGi představila „2681“, nový solární článek na bázi křemíkové HTJ technologie, který dosáhl rekordní účinnosti ve výši 26,81 %. Bližší informace o nové technologii najdete v tomto článku.

V neposlední řadě LONGi spustila platformu pro inovativní ekologickou spolupráci pod názvem STAR, jejímž cílem je podporovat technologické inovace ve fotovoltaickém průmyslu. Tato platforma je klíčem k vytvoření předního globálního ekosystému zelené energie.